Fonksiyonel Tıp tüm vücudu bir bütün olarak ele alarak öncelikli olarak tanı tanı koymayı değil hastalıkların altında yatan nedenlerini bularak insan vücudundaki problemlere bütüncül bir yaklaşımla çözüm bulmaya çalışan bir tıp akımıdır. Fonksiyonel tıp koruyucu, önleyici ve kişiye özeldir. Fonksiyonel Tıp, otoimmün rahatsızlıklar, hashimato tiroidi, fibromiyalji, romatizma, insülin direnci, kalp-damar hastalıkları, sindirim sistemi rahatsızlıkları, alerji, egzema, dikkat bozuklukları gibi kronik hastalıkların tedavisinde çalışmaktadır. Fonksiyonel tıpta kişinin beslenme alışkanlıklarından toksin maruziyetine kadar kişide yolunda gitmeyeni bulur. Kişide değiştirilmesi gerekenleri (stres, besin duyarlılıkları, toksinler, enflamasyon) saptar. “BESLENME” bütüncül tedavinin merkezinde rol alır ve dolayısıyla Fonksiyonel Tıp Diyetisyeninin rolü tedavi süresince önemlidir.
• Vücudu bir bütün olarak ele alarak beslenmeyi tedavi sürecinin kendisi olarak görür.
• Olası belirti/tanı ile vücudun kritik noktaları arasındaki bağlantıyı kurar
• Problemin kök nedenini, genetik yatkınlığı, biyokimyasal parametreleri ve yaşam tarzını inceleyerek kişiye özel beslenme protokolünü hazırlar
• Beslenme protokolü hazırlanırken besinlerin vücuttaki davranışını, mikrobiyota ve bağırsaklar üzerindeki etkilerini ve vitamin/minerallerin hastalıklarla olan ilişkisini göz önünde bulundurur.
Telif Hakkı © 2023 diyetisyenidilusluoglu.com - Tüm Hakları Saklıdır.